Wednesday, October 27, 2010

Menara 100 tingkat kebanggaan siapa sebenarnya...

Laman 1M Malaysians Reject 100-storey Mega Tower sehingga ke saat ini sudah mengumpulkan lebih 180,000 peminat yang sekeras-kerasnya membantah cadangan mendirikan Menara Warisan yang dijangka menelas kos hampir RM10 bilion.Laman ini cuba mencapai target 190k sehingga jam 12am. Tidak mustahil ini akan menjadi kenyataan. Target 100k anti menara ini telah pun dicapai.....


Apa yang perlu Kerajaan perlu lakukan... batalkan atau teruskan biarpun ini adalah suara rakyat moden... kita belum lagi mendapat pandangan dari golongan ketegori "senior" . Adakah jawapannya sebaliknya......Adakah golongan "senior" ini berbangga dengan "kegagahan" menara ini....
Kita cuma boleh tunggu sehingga PRU13 akan datang.
Jika anda ingin menjadi sebahagian dari mereka sila kunjungi di FB.




Bercuti ke Langkawi 3 hari 2 malam..

Rasa penat masih tak hilang kerana baru balik bercuti ke Langkawi.... cuti memang seronok tp bila nak balik rasa malas nak kerja....adatlah tu...esok kena start kerja semula....

Seronoknya pergi Langkawi tak ramai orang... rasa bebas..
jalan tak sesak.. hati tak sakit..
Kawan booking tiket secara online sejak Nov 2009, sekarang baru dapat pergi.... Kawan dapat tiket percuma cuma bayar tax jer RM75 untuk 5 orang pergi dan balik....
Sewa hotel, kereta dan harga barang tersangatlah berpatutan.....
Untuk mereka yang plan nak cuti, carilah waktu begini. Tujuan kita bercuti untuk lapangkan kepala otak nie.. bukan nak sesakkan lagi... So bercuti waktu orang lain bekerja....
swimming pool mcm wa and family yang punya... Pastikan anda bawa beg yang tidak saiznya melebihi 3x2 kaki.. nanti kena masuk luggage charge RM30 utk 15kg.... mahal tu.......
Selamat bercuti......................

Monday, October 25, 2010

Siapa nak beli Kencing Unta.

Seorang pekerja penternakan unta menunjukkan air kencing unta yang akan dijualnya. Kencing unta sekitar 250ml dijual dengan harga 100 riyal atau sekitar RM82.

Selain susu dan dagingnya, kini kencing unta banyak dicari orang. Katanya kencing unta boleh dijadikan ubat pelbagai jenis penyakit. Kencing yang ada khasiat ialah kencing dari unta Badwi yang dipanggil Najeeb.




Friday, October 15, 2010

Pembayaran ke-2 dari GA

Hari ini pergi ke RHx buat pengeluaran melalui WU.

Dapatlah untuk buat bayaran bil internet untuk 3 bulan.. hee heee....

Ini adalah hasil dari 20 blogs termasuk website
untuk 2nd payment ambil masa 6bulan.....
Yang pertama hampir 11/2 tahun kut....baru dapat payment.


Friday, October 8, 2010

Tips Nuffnang untuk Star Rating

Kekawan, kekadang kita dok join jer nnfg nie tapi tak tau camne nak dapatkan Star Rating yang tinggi.

Memang kita ni malas nak baca lebih lanjut. Tetapi jika nak duit lebih sila teruskan bacaan anda di links rakan blogger ini yang saya tak kenal pun lagi.... saya pun belum abis baca lagi......
Sorry bro.. kerana letak link anda disini... jika ada sebarang bantahan sila bagi tau....



Personal Money Tips

I know of a couple, with a combined take home pay of almost 8,000 a month. But this couple barely have any savings at the end of each month! And I wondered how can that be? Asking them further, I found that their expenses on some items are much higher and I thought that if they can cut back or made better decisions, they would not be in the mess they are in not.


Thursday, October 7, 2010

Kereta Lotus Evora keluaran terbaru Proton

Emmm.. Cantik juga kereta nie.... takpe laa.. dapat beli Proton Exora pun dah kira bersyukur.......
Bunyinya pun ada sedikit serupa......

Tabung Cari Wang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Top 10 Visitors

Nak Duit Online ?

Labels

 

IcyBlue | Copyright © 2009 - Blogger Template Designed By Simrandeep Singh