Wednesday, December 30, 2009

Selamat Tahun Baru 2010


Selamat Tahun Baru 2010... menjelang tiba...... dengan azam lama yg belum tercapai lagi......

Semoga tahun baru tahun bertuah...

Sunday, December 27, 2009

Minggu rehat untuk trading.

Di hujung tahun 2009 ini, tidak sesuai untuk kita trading FOREX. Bagi yang gila sangat nak kaya mungkin masih teruskan cita-cita untuk kaya cepat.
Sememangnya 2 minggu terakhir ini sebelum membuka lembaran 2010, kita harus banyak bersabar supaya berhati-hati jika ingin juga terus melakukan trade.
Bagi saya, inilah masa untuk berehat bersama keluarga dan bercuti. Jadikan 2 minggu ini untuk mempelajari dan mendalami ilmu tentang selok belok FOREX.

Forex

Bersambung.......

Tuesday, December 15, 2009

Untung setelah gagal....

Setelah hampir 6 tahun di dalam bidang FOREX, baru sekarang menampakkan hasil. Walaupun ianya tidak sebangga mereka yang mendapat income mencecah ribuan dolar, malahan ada yang sudah jutawan.
Trade secara jangka panjang tidak memeningkan kepala. Melihat kepada trend H1, H4 dan Daily lebih meyakinkan apabila hendak memasuki pasaran dengan membeli pada harga terendah atau tertinggi.Jumlah lot yang kecil tidak kisah jika ianya minus hingga melebihi 2000pips sekali pun.
Dengan untung hanya 5 pips setelah minus berbulan-bulan menguji erti kesabaran.
Kesabaran itu sangat penting jika hendak trade di dalam forex. Biarpun anda ada berbagai indicator atau EA untuk membantu, kadangkala arah trend boleh berubah secara mengejut jika ada news yang tidak disangkakan.

Bersambung.....

Wednesday, November 25, 2009

Promosi percuma menggunakan Youtube

Youtube! Ramai orang tahu apa itu Youtube dan ramai juga yang melayarinya setiap hari. Tidak hairanlah jika ia berada di ranking ke-4 di Malaysia dan ke-5 di seluruh dunia. Tapi ramaikah yang tahu bahawa, Youtube boleh menjadikan kita kaya raya?? Saya percaya masih ramai yang tidak tahu malah menggelakkan pernyataan saya itu. Di Malaysia belum [...]

Lebih lanjut : http://diaien.com/perkongsian/promosi-percuma-menggunakan-youtube

Saturday, August 8, 2009

Apa itu Over Draft (OD)

Salam semua...

Kat sini ada beberapa link2 untuk rujukan anda semua. Bacalah sebagai menambah ilmu dalam sistem kewangan sekarang. OD ini sebenarnya kita telah belajar masa kat sekolah lagi, lebih detail bagi yang ambil kelas perdagangan.

Cerita panjang tak guna. Saya malas nak ulas lebih panjang tentang OD nie kat sini sebab dah banyak yang cerita pasal OD. So, Klik jer shotcut kat bawah. Ada dalam bahasa orag putih dana bahasa melayu bagi yang kurang faham.

http://www.pakdi.my/blog/apa-itu-od/

http://www.bebas-hutang.com/?p=42

http://wangkita.blogspot.com/2008/02/apa-itu-overdraf-od.html

http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=23037


Selamat membaca.

Thursday, May 28, 2009

Betul Ke Blog Boleh Buat Duit ?........

Sememangnya Ramai Orang Tak Percaya..

Bermacam-macam anggapan yang wujud di fikiran kita semua apabila memikirkannya.. macam mana duit tu nak dapat...
Malah ada yang berkata 10 sen sehari masuk pun dah kira OK lah.

Aku cuma ingin berkongsi sedikit rahsia bisnes di internet
yang termudah dengan mengetahui perkara-perkara yang mudah dahulu,baru senang dikuti dan difahami. Selepas itu, barulah kita melangkah ke step seterusnya mempelajari ilmu dalam bisnes internet ini.

Sebagai permulaan kita harus memiliki blog. Ya, dengan memiliki blog. Sebenarnya blog boleh memberikan pelbagai sumber pendapatan tambahan kepada kita jika kita tahu rahsianya. Sumber tersebut boleh jadi dari dalam mahupun luar negara.

Di sini adalah sebahagian contoh pendapatan dari blog:
1. Affiliate
2. Adsense
3. Pay per click/lead
4. Pengiklanan
5. dan lain2 lagi

Bersambung.......

Thursday, May 21, 2009

Main badminton

Hari nie baru masuk 3 minggu main badminton. hanya larat 3 set games jer. Penat sungguh ...bayang kalau dah hampir 10 tahun tak main langsung.selama nie guna reket kawan jerr... tapi ari nie keluarkan duit beli satu batang harga die rm150....
keluar lagi duit. Banyak duit keluar dari yang masuk....Anyway perjuangan perlu diteruskan.......Cari Wang....

Tabung Cari Wang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Top 10 Visitors

Nak Duit Online ?

Labels

 

IcyBlue | Copyright © 2009 - Blogger Template Designed By Simrandeep Singh